Opublikowany w deser, na słodko, Przekąska, Przepisy

Zdrowa przekąska z jabłka

Czy znacie stare angielskie przysłowie, które mówi, że jedno jabłko dziennie trzyma doktora z daleka? („An apple a day keeps the doctor away”). Jest w nim dużo prawdy, ponieważ jabłka zawierają błonnik pokarmowy, który zmniejsza wchłanianie cholesterolu i przez to przyczyniają się do zapobiegania rozwoju miażdżycy i zapobiegają powstawaniu zaparć i obniżają ryzyko powstania raka jelita grubego. Zawierają także sporo witaminy C która wspomaga odporność i zwiększa wchłanianie żelaza Poza tym są przepyszne i jest w czym wybierać na rynku, ponieważ jest dużo odmian różniących się twardością, soczystością, kwaskowatością, słodkością 😊

Czas przygotowania: 5 minut

Porcja: 1 osoba

Składniki

1 jabłko

2 łyżki masła orzechowego

1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie

Jabłko pokrój w plasterki, posmaruj masłem orzechowym i posyp cynamonem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s