Opublikowany w deser, Kolacja, na słodko, Przepisy, Śniadanie

Czekoladowy budyń jaglany

DSC_0256b

Jeśli przejadł się Wam już tradycyjny budyń, pora wypróbować inną jego wersję. Zapewniamy, że smakuje wyśmienicie i dostarcza przy okazji wielu cennych składników odżywczych oraz na długo zaspokaja apetyt. Wypróbujcie koniecznie! 🙂

Czas przygotowania: 15 minut
Porcja: 1 osoba

Składniki:

4 łyżki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka miodu

Dodatki: masło orzechowe, gorzka czekolada

Wykonanie:

Kaszę przepłukać pod ciepłą wodą, umieścić w garnku, dodać mleko i gotować aż kasza je wchłonie. Dodać kakao, miód, masło orzechowe (można również dosypać szczyptę lub więcej cynamonu) i zblendować na gładką masę. Do dekoracji można użyć gorzkiej czekolady np. startej lub pokruszonej. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s