Opublikowany w bez glutenu, bez laktozy, deser, Przepisy, wegańskie, wegetariańskie

Sorbet z mango

DSC_0606

Upały sięgają zenitu, dlatego dziś dla ochłody polecamy prosty deser, w którym nie ma dodatku cukru, a mimo to jest słodki dzięki naturalnemu cukrowi owocowemu- fruktozie. A w smaku rewelacja! Spodoba się również dzieciom 🙂

Czas przygotowania: 10 minut + czas mrożenia ok 2h
Porcja: 1 osoba

Składniki:

1 dojrzałe mango
1 banan (opcjonalnie)

Wykonanie:

Mango i banana zblendować. Włożyć do miseczki i mrozić ok 2 godzin. Po tym czasie są gotowe do zjedzenia.

Można zrobić wersję bardziej kwaśną z odrobiną soku z cytryny.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s