Opublikowany w Kolacja, Obiad, Przepisy, wegetariańskie, wytrawne

Placki z ogórków

DSC_0711a

Dzisiaj dla urozmaicenia inna wersja popularnych placków ziemniaczanych. Mamy nadzieję, że Wam posmakują i przypadną do gustu 🙂

Czas przygotowania: 20 minut
Porcje: 6 placków (średniej wielkości)

Składniki:

1 średni ogórek
2 jajka
4 czubate łyżki mąki
1/3 dużej cebuli
sól, pieprz
olej do smażenia

+ szczypiorek, koperek

Wykonanie:

Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce do naczynia. Odsączyć z nich nadmiar wody. Wbić dwa jajka, dodać mąkę, cebulę. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać szczypiorek, koperek. Smażyć na złocisty kolor w niewielkiej ilości tłuszczu. Podawać z jogurtem greckim z koperkiem/szczypiorkiem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s