Opublikowany w Kolacja, Przepisy, Śniadanie

Pasta z tuńczykiem i twarogiem

DSC_0143a

Pożywna pasta, w sam raz do przygotowania na śniadanie lub kolację. Ryby powinny być spożywane przynajmniej 2 razy w tygodniu ze względu na zawartość korzystnych kwasów omega- 3, które nie są wytwarzane przez organizm. Są one niezbędne do prawidłowego rozwoju mózgu i narządu wzroku (szczególnie ważne w przypadku dzieci).  Rodzice, pilnujcie aby ta ilość została dostarczona w odpowiedniej ilości dla Was i Waszych pociech 🙂

Czas przygotowania: 10 minut
Porcja: 1 średnia miseczka

Składniki:

100 g twarogu (najlepiej chudego)
1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
1/4 małej cebuli

Dodatki: pomidor, szczypiorek

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę. Tuńczyka z twarogiem umieścić w miseczce, dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s