Oto pomysł na urozmaicenie weekendowego obiadu. Szybka i łatwa do zrobienia surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej wersji. Zapraszamy! 🙂
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja: 6-8 osób
Składniki:
1/2 dużej główki kapusty pekińskiej
1 mała marchewka
1 małe jabłko
1 cebula
2 łyżki pokrojonego drobnego szczypioru
5-6 łyżek jogurtu greckiego
1 łyżka oliwy
odrobina soku z cytryny
sól, pieprz
Dodatkowo: 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Kapustę przekroić na pół i kroić na paski. Cebulę pokroić drobno. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach, a jabłko na dużych. Przygotować sos z: oliwy, jogurtu i cytryny (+ przeciśniętym przez praskę czosnkiem). Wymieszać wszystko razem.