Opublikowany w bez glutenu, bogatoresztkowe, dla cukrzyków, Obiad, Przekąska, Przepisy, surówka, wegetariańskie, wytrawne

Surówka z kapusty pekińskiej 2

DSCN4569[1].JPG Oto pomysł na urozmaicenie weekendowego obiadu. Szybka i łatwa do zrobienia surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej wersji. Zapraszamy! 🙂

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja: 6-8 osób

Składniki:

1/2 dużej główki kapusty pekińskiej
1 mała marchewka
1 małe jabłko
1 cebula
2 łyżki pokrojonego drobnego szczypioru
5-6 łyżek jogurtu greckiego
1 łyżka oliwy
odrobina soku z cytryny
sól, pieprz

Dodatkowo: 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Kapustę przekroić na pół i kroić na paski. Cebulę pokroić drobno. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach, a jabłko na dużych. Przygotować sos z: oliwy, jogurtu i cytryny (+ przeciśniętym przez praskę czosnkiem). Wymieszać wszystko razem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s