Opublikowany w Przekąska, Przepisy, wytrawne

Brokułowa sałatka

DSCN1249d

Prosta w przygotowaniu i delikatna w smaku, jest wyśmienitym rozwiązaniem na kolację lub przekąskę. Brokuły chronią przed anemią i są polecane w szczególności cukrzykom dzięki cennej zdolności regulacji stężenia cukru we krwi. Smacznego! 🙂

Czas przygotowania: 15 minut
Porcja: 2 osoby

Składniki:

0,5 główki brokuła
100 g sera feta lub inny mniej słony
nasiona słonecznika
oliwa z oliwek (można zastąpić jogurtem naturalnym z dodatkiem posiekanego czosnku)

Wykonanie:

Brokuł podzielić, podgotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i umieścić w misce, dodać ser pokrojony w kostkę. Sałatkę posypać nasionami słonecznika i polać oliwą z oliwek lub jogurtem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s