Opublikowany w bogatoresztkowe, deser, na słodko, Przepisy, wegańskie, wegetariańskie, Śniadanie

Zapiekana owsianka

DSCN4240.JPG

Owsianka dzięki witaminie B6 odżywi komórki nerwowe. Wartościowy posiłek szczególnie dla zestresowanych i dla osób uczących się. Odkryjcie owsiankę w nowej wersji. 😉

Czas przygotowania: 40 minut

Porcja: 2 osoby

Składniki:

3-4 łyżki płatków owsianych
0,5 szklanki mleka krowiego/ napoju roślinnego
1 banan
1 łyżeczka wiórek kokosowych
1 łyżka otrębów
1 łyżka płatków migdałowych

Dodatkowo: starta gorzka czekolada, owoce sezonowe

Wykonanie:

Płatki, banana pokrojonego na półplasterki i resztę składników zalać podgrzanym mlekiem. Wszystko wymieszać i przykryć. Po 10 minutach przełożyć do naczynek do zapiekania. Piec ok. 20 minut/ 180 stopniach.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s